Η δημιουργία των τομέων γίνεται απο το Μενού -> Ρυθμίσεις -> Τομέας εκτυπωτών
Με τους τομείς εκτυπωτών μας δίνεται η δυνατότητα να χωρίσουμε τις διαφορετικές κατόψεις της εφαρμογής σε ανεξάρτητες δομές που η καθεμία έχει δικα της σύνολα εκτυπωτών και χρηστών για την διαχείρηση της παραγγελίας.
Για την παραμετροποίηση της εφαρμογής ώστε να λειτουργεί με την λογική τομέων ακολοθούμε την παρακάτω ροή:
- Δημιουργία τομέα εκτυπωτών
- Απο το μενού Τομέα Εκτυπωτών δημιουργούμε μια νέα εγγραφή και την ονομάζουμε όπως επιθυμούμε
- Δημιουργούμε όσους τομείς θα χρειαστούμε για την περιγραφή των κατόψεων.
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για την καλυτέρη και ορθότερη παραμετροποίηση της εφαρμογής όταν χρειαστεί να περιγράψουμε και να χαρακτηρίσουμε τις κατόψεις με τομείς εκτυπωτών η καλύτερη πρακτική είναι να εφαρμόσουμε την λογική αυτή σε όλες τις κατόψεις και σε όλους τους εκτυπωτές που επηρεάζονται απο την αλλαγή αυτή.
- Μόλις δημιουργήσουμε τους τομείς εκτυπωτών αντιστοιχούμε σε κάθε τραπέζι - κάτοψη των τομέα εκτυπωτών που θα ανήκουν
- Απο τις ρυθμίσεις επιλέγουμε το μενού Τραπέζια:
- Φιλτράρουμε ανα κάτοψη τα τραπέζια τα οποία θέλουμε να μεταβάλουμε
- Επιλέγουμε τα τραπέζια της κάτοψης που φιλτράραμε και διαλέγουμε την ενέργεια της Μαζικής Τροποποίησης -> Τομέας εκτυπωτών
- Αντιστοιχούμε τον τομέα εκτυπωτών που θα ανήκουν τα τραπέζια και πατάμε το κουμπί της Μαζικής Τροποποίησης
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για κάθε κάτοψη ή τραπέζια για τα οποία θέλουμε να αντιστοιχήσουμε τομέα εκτυπωτών
- Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τομέα για μόνο ένα τραπέζι μπορούμε να το τροποποιήσουμε απο την επεξεργασία τραπεζιού
- Έχοντας τοποθετήσει τις κατόψεις στους τομείς εκτυπωτών που ανήκουν επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε και τους εκτυπωτές.
- Για κάθε εκτυπωτή που έχουμε παραμετροποιησεί στο Backoffice τον αντιστοιχούμε σε έναν τομέα εκτυπωτή
- Για κάθε εκτυπωτή που θέλουμε να είναι κοινός και στους δύο τομείς εκτυπωτών δημιουργούμε εικονικά αντίγραφα του για κάθε τομέα εκτυπωτών. Για παράδειγμα έχουμε έναν εκτυπωτή κουζίνας ο οποίος θα λαμβάνει παραγγελίες και απο τους δύο τομείς ανεξάρτητα απο ποιο τραπέζι ήρθε η παραγγελία. Θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε έναν ακόμα εικονικό εκτυπωτή με την ίδια παραμετροποιήση που έχει ο Kitchen Printer ο αρχικός με την διαφορά ότι ανήκει σε διαφορετικό τομέα εκτυπωτών. Στην ουσία εφόσον υπάρχει τομέας εκτυπωτών κάθε κάτοψη αντιμετωπίζεται σαν ανεξάρτηση δομή (ΚΑΤΟΨΗ - ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ).
- Μόλις αντιστοιχήσουμε κάθε εκτυπωτή στον τομέα που ανήκει για να μπορέσουμε να αντιστοιχήσουμε τους εκτυπωτές στα Προϊόντα θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε ομάδες εκτυπωτών για κάθε ροή εκτύπωσης.
- Ομάδες εκτυπωτών είναι μια δομή εκτυπωτών η οποία μπορεί να περιέχει μέσα της πολλούς εκτυπωτές. Κατα την δημιουργία εκτυπωτη είναι διαθέσιμο όσο τύπος εκτυπωτή
- Δημιουργούμε τις ομάδες εκτυπωτών για κάθε ροή εκτύπωσης που υπηρχε στα προϊόντα. Για παράδειγμα στον εκτυπωτή κουζίνας δημιουργούμε μια ομάδα εκτυπωτών κουζίνας και τοποθετούμε τους δύο εκτυπωτές που ανήκουν σε διαφορετικούς τομείς. Στην περίπτωση μας είναι δύο φορες ο ίδιος εκτυπωτής με διαφορετικό τομέα αλλα η λογική εφαρμόζεται και σε διαφορετικούς (physical) εκτυπωτές.
- Μόλις δημιουργήσουμε τις ομάδες εκτυπωτών που περιέχουν τους εκτυπωτές για καθε διαφορετικό τομέα εκτυπωτών τότε μπορούμε να πάμε και να αντιστοιχήσουμε τις νέες ομάδες εκτυπωτών στα προϊόντα μας.
- Ως αποτέλεσμα κάθε φορά που επιλέγονται για εκτύπωση τα προϊοντα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες εκτυπωτών, ανάλογα με το τραπέζι που βρίσκεται η παραγγελία (Τομέας Α ή Β) θα εκτυπώνεται η παραγγελία αντίστοιχα στον εκτυπωτη του τομέα ( KITCHEN PRINTER A ή KITCHEN PRINTER B).